Οι γαλλικές σχολές μάνατζμεντ ξεχωρίζουν > Grèce

Οι γαλλικές σχολές μάνατζμεντ ξεχωρίζουν

 
Τα προγράμματα σπουδών γαλλικών σχολών στην Χρηματοοικονομική μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο

Η Σχολή HEC είναι πρώτη στον κατάλογο των καλύτερων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στον κόσμο στην Χρηματοοικονομική, σύμφωνα με τους

Financial Times. Με άλλες 6 γαλλικές Σχολές μέσα στις πρώτες 10 θέσεις, τα γαλλικά προγράμματα σπουδών δεσπόζουν στην κατάταξη.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η HEC, η Σχολή Jouy-en-Josas κυριαρχεί στην κατάταξη των καλύτερων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στον κόσμο, που δημοσιεύθηκε

την Δευτέρα 24 Ιουνίου από τους Financial Times.

Η Σχολή ESSEC συνεχίζει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βάθρου, μπροστά από την ΙΕ Βusiness School, μια ισπανική Σχολή. Στο σύνολο του ο κατάλογος προάγει τα γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα : την Edhec στην 4η θέση, την EM Grenoble στην 7η θέση, την ESCP Europe στην 8η, και την Skema στην 10η θέση.

 

 

Οι γαλλικές σχολές μάνατζμεντ σε καλή θέση

 

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι γαλλικές σχολές μάνατζμεντ εκπροσωπούνται πολύ καλά στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, με 20 Σχολές στην κατάταξη σε σύνολο 80.

Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, με 21 σχολές είναι σε καλύτερη θέση από τη Γαλλία. Εκτός από την HEC που βρίσκεται στη 2η θέση, η Insead φθάνει στην 4η θέση, ενώ το 2011 βρισκόταν στην 2η θέση.

Μεταξύ των γαλλικών Σχολών που ανεβαίνουν στην κατάταξη, η ESCP Europe (10η το 2012) κερδίζει δύο θέσεις, η EM Lyon (15η φέτος), κερδίζει 5 θέσεις, η Grenoble Ecole de Management (21η το 2012) ανεβαίνει 9 θέσεις, ενώ η EDHEC (25η) σκαρφαλώνει επτά θέσεις. Όσον αφορά την ΕSSEC αυτή βρίσκεται στην 19η θέση.

Πιο πέρα, στον ίδιο κατάλογο, πολλές άλλες γαλλικές Εμπορικές Σχολές ανεβαίνουν στην κατάταξη: όπως η Euromed Management (31η, κέρδισε 4 θέσεις), η Skema (53η, κέρδισε επίσης 4 θέσεις) ή η Reims Business School (55η θέση, κέρδισε 4 θέσεις).