Καλώς ήλθατε στη Γαλλία! To να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα CampusFrance, είναι σαν να ταξιδεύετε ήδη στη Γαλλία...

 

Έχετε σκοπό να σπουδάσετε στη Γαλλία; Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ που επιλέξατε μία χώρα φημισμένη τόσο για την ποιότητα όσο και για την ποικιλία της εκπαίδευσης που παρέχεται καθώς και για τη φιλοξενία της προς τους αλλοδαπούς φοιτητές.

 

Αυτή την ίδια επιλογή κάνουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 2.000 νέοι Έλληνες. Επιλέγοντας το γαλλικό πανεπιστημιακό σύστημα, προστίθενται στους 270.000 αλλοδαπούς φοιτητές στη Γαλλία, κατατάσσοντάς την ως 3η χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 Ωστόσο, οι σπουδές σας στη Γαλλία δεν θα περιοριστούν μόνο στην απόκτηση ενός γαλλικού πτυχίου.

 

 Σπουδάζοντας στη Γαλλία, θα γίνετε ένα από τα 200 εκατομμύρια άτομα που μιλούν γαλλικά παγκοσμίως. Ωστόσο για τους μη-γαλλόφωνους, προσφέρεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών.

 

 Οι σπουδές στη Γαλλία σημαίνουν επίσης μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου, μια διαφορετική αντίληψή του. Θα την υιοθετήσετε και θα συμβάλλετε με τη σειρά σας στην προώθησή της, με σεβασμό στις αξίες που εμείς, Γάλλοι και Έλληνες μοιραζόμαστε.

 

Συνοπτικά, οι σπουδές στη Γαλλία θα σας δώσουν πρόσβαση στο γαλλόφωνο κόσμο και το γαλλικό πολιτισμό, γεγονός που θα κάνει την παραμονή σας μια εμπειρία καρποφόρα, συναρπαστική και συγχρόνως ωφέλιμη.

 

 Σας εύχομαι μια ευχάριστη παραμονή στη Γαλλία και καλή επιτυχία στις σπουδές σας.

 

Jean Loup Kuhn-Delforge

Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα