Σπουδές στη Γαλλία : το συνιστώ ανεπιφύλακτα

 
Νικόλαος,

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι χωρίς αμφιβολία μια εμπειρία η οποία εμπλουτίζει τις γνώσεις αλλά και την προσωπικότητα του φοιτητή.  

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανακάλυψη της γαλλικής κουλτούρας αλλα και για καινούργιες γνωριμίες με άτομα απο όλο τον κόσμο. 

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας γενικά είναι σωστά δομημένο και το επίπεδο των σπουδών ηταν αρκετά υψηλό για την εμβάθυνση στο αντικειμενο των σπουδών μου. Επίσης μέσω του μάστερ βοηθηθηκα στο να πετύχω σε έναν διαγωνισμό του γαλλικού δημοσίου, όπου θα μου επιτρέπει να ακολουθήσω μια περαιτέρω εκπαίδευση κρατική, η οποία περιλαμβάνει δουλεια για έναν χρόνο και η οποια προσφέρει τα επαγγελματικά δικαιώματα για την Γαλλία. 

Το προγραμμα των υποτροφιών VRika ! προσφέρει επαρκή χρηματοδότηση για την ζωή στην Grenoble όπου και πραγματοποίησα το μάστερ. Δεν είχα ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα και παρόλο που το μάστερ μου ήταν αρκετά απαιτητικό, κυρίως στο πρώτο εξάμηνο, πέρασα πολυ ωραία. Ήταν μια περίοδος της ζωής μου για την οποία δεν θα μετανιωσω ποτέ και την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε φοιτητή.