Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία
Venue:ΕΛΛΑΔΑ
Theme:Μεταπτυχιακο, Αθήνα, Τοπική εκδήλωση

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανανεώνει τις συναντήσεις του με τους Έλληνες φοιτητές μέσω του κύκλου «Τα Rendez-vous Campus France».

Κάθε 2 μήνες, αυτές οι θεματικές διαλέξεις πάνω στην ανώτατη γαλλική εκπαίδευση συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο κόσμο, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες σπουδών που προσφέρει η Γαλλία.

Παράλληλα, ο ολοένα και πιο σημαντικός αριθμός Ελλήνων φοιτητών που επιλέγουν τη Γαλλία για να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους μας ενθαρρύνει και μας προτρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό το ενδιαφέρον, ενημερώνοντας όσο το δυνατόν καλύτερα το κοινό.

Η αύξηση του αριθμού των Ελλήνων φοιτητών στη Γαλλία εντάσσεται σε μία γενικότερη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο. Με πάνω από 298.000 αλλοδαπούς φοιτητές, δηλαδή το 12% του συνόλου των φοιτητών, η Γαλλία αποτελεί παγκοσμίως την 3η χώρα υποδοχής φοιτητών σε κινητικότητα, μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, και την 1η γαλλόφωνη χώρα.

Το τελευταίο ραντεβού Campus France για το 2017 θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο, περίοδος κατά την οποία οι Έλληνες φοιτητές αρχίζουν να σχεδιάζουν την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό. Είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουν όσο πιο γρήγορα τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο προορισμός των σπουδών τους. Αυτό το ραντεβού θα έχει, λοιπόν, ως θέμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και τα βασικά σημεία αυτής της διάλεξης θα είναι: Η οργάνωση των σπουδών στη Γαλλία, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα υποτροφιών, η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Όπως σε όλες τις συναντήσεις του Campus France, τον λόγο θα λάβουν, επίσης, οι Έλληνες φοιτητές που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία, την οποία επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό. Οι alumni θα διηγηθούν πως βίωσαν την περιπέτεια των σπουδών στη Γαλλία και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τους θέσει ερωτήσεις.

 

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 17.00μμ

Αίθουσα Gisèle Vivier

Για οποιαδήποτε πληροφορία: athenes@campusfrance.org

Address:
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Σίνα 31
Αθήνα
10680
ΕΛΛΑΔΑ