Τρίτη 6 Φεβρουαρίου
Οι προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Το πρώτο Rendez-vous Campus France  του 2018 θα έχει ως θέμα τις προπτυχιακές σπουδές και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο auditorium Theo Angelopoulos

 

Όλο και περισσότεροι νέοι Έλληνες επιλέγουν τη Γαλλία για τον πρώτο κύκλο των σπουδών τους. Δεν πρόκειται όμως πια  για μία εναλλακτική επιλογή, μετά από αποτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά για μία συνειδητή επιλογή: Επιθυμούν να επωφεληθούν, από την έναρξη κιόλας των σπουδών τους, από το  υψηλό επίπεδο της ανώτατης γαλλικής εκπαίδευσης, από τον διεθνή της προσανατολισμό και κυρίως από την εναρμόνισή της με τις νέες απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας.

 

Τα βασικά σημεία αυτής της διάλεξης θα είναι: Η συνολική παρουσίαση της ανώτατης γαλλικής  εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες εισαγωγής στον πρώτο κύκλο σπουδών (Licence) , η φοιτητική ζωή στη Γαλλία .

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη Γαλλία η περίοδος των αιτήσεων εισαγωγής στο πρώτο έτος σπουδών (Licence 1) ξεκινά στις 22 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 13 Μαρτίου, η διάλεξη θα περιλαμβάνει μία παρουσίαση της  αίτησης μέσω της καινούριας  ηλεκτρονικής πλατφόρμας Parcoursup .


Στο τέλος της διάλεξης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων εισαγωγής ή  με οποιοδήποτε θέμα αφορά τις σπουδές στη Γαλλία.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε με το γραφείο Campus France: athenes@campusfrance.org

Address:
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Σίνα 31
Αθήνα
10680
ΕΛΛΑΔΑ