Προετοιμασία για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία > Grèce

Προετοιμασία για τη ζωή και τις σπουδές στη Γαλλία

 
Τετάρτη 27 Ιουνίου
Κύκλος Τα rendez-vous Campus France

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι το ξεκίνημα μιας μεγάλης περιπέτειας!

Για πολλούς μήνες, πολλοί νέοι Έλληνες εξέταζαν το ενδεχόμενο να σπουδάσουν στη Γαλλία και το πραγματοποίησαν. Ενημερώθηκαν, δίστασαν, έκαναν συγκρίσεις με άλλες χώρες και τελική τους επιλογή ήταν η Γαλλία. Υπέβαλαν αίτησης εισαγωγής και έχουν τώρα στα χέρια τους την πολυπόθητη επιστολή αποδοχής από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο.

Είναι όμως έτοιμοι για να φύγουν; Όχι, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουν τόσο για την καθημερινή ζωή στη Γαλλία (πώς να βρουν σπίτι; πώς να ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό; κ.λπ.), όσο και για την ακαδημαϊκή πραγματικότητα (πώς οργανώνεται το ακαδημαϊκό έτος; τι περιμένουν οι καθηγητές από τους φοιτητές; κ.λπ.).

Το ραντεβού Campus France θα προσπαθήσει να δώσει απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Η παρουσία Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Γαλλία οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν αυτή τους την εμπειρία με το κοινό, θα εμπλουτίσει τη διάλεξη και θα παρουσιάσει με ρεαλιστικό και ζωντανό  τρόπο τις σπουδές στη Γαλλία όπως τις βιώνουν οι Έλληνες.

 

27.06.2018, 17.00

Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες :

athenes@campusfrance.org

Address:
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
ΕΛΛΑΔΑ