Για την ποιότητα του πολιτισμικού, οικονομικού και κοινωνικού της προτύπου

 
Οι σπουδές στη Γαλλία συνεπάγονται και τη ζωή στους κόλπους μιας κοινωνίας που δικαίως φημίζεται για το ευ ζην της. Ξέρετε ότι η Γαλλία αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό διεθνώς;

Εμείς οι Γάλλοι, με χαρά και περηφάνια μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπία μας, τις πόλεις μας, και φυσικά τη γαστρονομία μας, με όσους το επιθυμούν.

 

«Η Γαλλία είναι μια όμορφη χώρα. Είναι επίσης ένας μείζων πολιτιστικός πόλος. Και αυτό είναι βασικό. Δεν μπορείς να επιλέξεις να σπουδάσεις  στη Γαλλία, χωρίς να έχεις λάβει υπ' όψη τον πλούτο του πολιτισμού και της ιστορίας αυτής της χώρας»

(Nandita, Ινδία)

 

Η Γαλλία είναι μια χώρα σχετικά μεγάλη και με ποικίλη γεωγραφία, εξοπλισμένη με σύγχρονες υποδομές αιχμής στους τομείς των μεταφορών και της υγείας. Είναι επίσης μια χώρα πολύ ασφαλής και ανεκτική.

 

Στη Γαλλία, έχετε πρόσβαση σε μια πληθώρα αθλητικών, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα προσιτών για κάθε φοιτητή.

 

Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται συχνά στο κέντρο των γαλλικών πόλεων, στην καρδιά της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής: μουσεία, βιβλιοθήκες, κινηματογράφοι, θέατρα και καφετέριες είναι πάντοτε κάπου εκεί κοντά.