Η συγκατοίκηση > Grèce
 
Αυτή η λύση, όλο και πιο διαδεδομένη, σημαίνει να μοιραστείτε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι με άλλους φοιτητές.

Είναι συχνά μια οικονομικότερη λύση από την ενοικίαση ατομικής κατοικίας και παρουσιάζει το πλεονέκτημα ότι διευκολύνει τη συναναστροφή με Γάλλους και άλλους ξένους φοιτητές. Οι συγκάτοικοι μπορούν να λαμβάνουν επίδομα στέγης, με την προϋπόθεση το όνομά τους να εμφανίζεται στο συμβόλαιο ενοικίασης.

 

Μπορείτε να βρείτε σχετικές αγγελίες στις εξής ιστοσελίδες:

 www.colocation.fr

www.easycoloc.com

www.kel-koloc.com

 

Στέγαση σε οικογένεια

 

Ενδείκνυται περισσότερο για σύντομες περιόδους διαμονής και συνίσταται στην ενοικίαση ενός επιπλωμένου δωματίου στην κατοικία μιας οικογένειας. Συχνά, η λύση αυτή χρησιμοποιείται από φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα γαλλικής γλώσσας για διάστημα από ένα μήνα μέχρι ένα εξάμηνο. Επιτρέπει στους φοιτητές να μοιραστούν τη ζωή μιας οικογένειας και να μυηθούν γρήγορα στη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, κάτι που αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα ενόψει μιας παραμονής για σπουδές στη Γαλλία.

 

Γενικά, τα κέντρα εκμάθησης της γαλλικής ως ξένης γλώσσας μπορούν, κατόπιν αίτησης των φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στα τμήματά τους, να κάνουν κρατήσεις δωματίων σε επιλεγμένες οικογένειες. 

 

Υπάρχουν, επίσης, ειδικά γραφεία που μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με οικογένειες υποδοχής, όπως:

 

www.sejoursfrancefamille.fr

Atome Paris

 

 

 

Προσωρινή κατοικία

 

Ανάμεσα στις δυνατότητες προσωρινής κατοικίας, η στέγαση σε οικογένεια προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία βελτίωσης των γαλλικών σας κατά την επαφή σας με τους ιδιοκτήτες και την εξοικείωση σας με το τοπικό πολιτισμό.

 

 

Οι δημόσιες φοιτητικές εστίες CROUS έχουν πολλές φορές διαθέσιμα δωμάτια κατά τους θερινούς μήνες: μπορείτε να ενημερωθείτε στα γραφεία CROUS της πόλης όπου θα διαμείνετε. Επίσης, ιδιωτικές φοιτητικές εστίες διαθέτουν δωμάτια για σύντομη παραμονή, αλλά η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη μετά την 1η Σεπτεμβρίου.