Οι μετακινήσεις στη Γαλλία > Grèce
 
Είναι εύκολο να μετακινηθείτε στη Γαλλία

Η Γαλλία διαθέτει ένα εξαίρετο και άνετο σιδηροδρομικό δίκτυο, κυρίως χάρη στις γραμμές υψηλής ταχύτητας (TGV). Έτσι, είναι εύκολο να μετακινηθείτε με αυτόν τον τρόπο από τη μια πόλη στην άλλη, ακόμα και σε μακρινές αποστάσεις: 4 μόνον ώρες με το τρένο χωρίζουν τη Μασσαλία, στο νοτιότερο άκρο, από τη Λίλη, στο βορειότερο άκρο της χώρας (περίπου 1000 χλμ).

 

Μην ξεχνάτε ότι στη Γαλλία τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται ως επί το πλείστον στην καρδιά της πόλης.

 

Χάρη στις πολυάριθμες αεροπορικές γραμμές, εσωτερικού και εξωτερικού που αναχωρούν από κάθε μεγάλη γαλλική πόλη, μπορείτε ταξιδέψετε σε πολύ καλές συνθήκες σε κάθε σημείο του πλανήτη.

 

Οι  δρόμοι και οι αυτοκινητόδρομοι είναι εξίσου άριστης ποιότητας. Ένα δίκτυο γραφικών επαρχιακών δρόμων σάς επιτρέπει να γνωρίσετε τις φυσικές ομορφιές και τη γοητεία της γαλλικής υπαίθρου.

 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ευρωπαϊκή άδεια οδήγησής σας στη Γαλλία χωρίς καμιά δυσκολία. Το όριο ταχύτητας είναι 45-50 χλμ. στις κατοικημένες περιοχές, και 130 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο. Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση συνήθως κοστίζει περισσότερο από 3.000 ευρώ, αλλά μπορείτε να ενοικιάσετε παντού ένα καινούργιο αυτοκίνητο.