Η ψυχαγωγία στη Γαλλία > Grèce
 
Η πολιτιστική ζωή είναι έντονη: μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δείτε μια πρόσφατη ταινία ή μια θεατρική παράσταση στην πόλη όπου μένετε.

 Η ιδιότητα του φοιτητή σάς επιτρέπει εξάλλου να επωφεληθείτε από μειωμένες τιμές εισιτηρίων. Κάθε πόλη διαθέτει τουλάχιστον μια δημόσια βιβλιοθήκη, όπου μπορείτε να δανειστείτε λογοτεχνικά και μουσικά έργα, ταινίες, κάποιες φορές και εφημερίδες, έναντι μιας χαμηλής συνδρομής. Σε κάθε πόλη, θα βρείτε επίσης πολλά βιβλιοπωλεία όπου θα σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε μέσα σε μια πληθώρα έργων της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνικής παραγωγής. Υπάρχουν, επίσης, πολλά μουσεία με πλούσιες συλλογές, που καλύπτουν το σύνολο των τομέων της Τέχνης, από τις πρώτες εκφάνσεις της πρωτόγονης προϊστορικής τέχνης έως τις πλέον σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

 

Αθλητισμός, πολιτισμός, διασκέδαση, προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για ψυχαγωγία στη Γαλλία.

 

Μέσω των φοιτητικών ενώσεων που λειτουργούν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων επιτρέπεται συχνά ευκολότερη πρόσβαση στις σημαντικότερες εκδηλώσεις.

 

Είστε στη Γαλλία για σπουδές, ωστόσο δεν πρέπει να παραμελήσετε τη φόρμα σας! Τα περισσότερα γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις για τους φοιτητές τους. Σε κάθε πόλη, μια πληθώρα αθλητικών ενώσεων για όλα σχεδόν τα αθλήματα θα σας υποδεχτούν, έναντι μιας συνδρομής μερικών δεκάδων ευρώ, η οποία σας παρέχει την άδεια άθλησης και την ασφαλιστική κάλυψη.

 

Οι ενώσεις αυτές και τα δίκτυά τους σάς επιτρέπουν να ξεκινήσετε ή να επιδοθείτε σε οποιοδήποτε άθλημα επιθυμείτε: στίβος, ιστιοπλοΐα, κατάδυση, γκολφ, ιππασία, πολεμικές τέχνες, τένις, ποδόσφαιρο, ορειβασία, ράγκμπι, σκουός, σκι, μπάσκετ, βόλεϊ, κ.ά. Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αγώνες, η Εθνική Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού διοργανώνει πολλές συναντήσεις μεταξύ φοιτητικών ομάδων.

Τέλος, οι συμφοιτητές σας σίγουρα θα σας καλέσουν πολύ γρήγορα να παρευρεθείτε σε κάποια από τις τόσες γιορτές που αποτελούν επίσης την ομορφιά της φοιτητικής ζωής!