Μια προσωπική ιστορία που μου άλλαξε τη ζωή

 
Φώτης , ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα μακρηγορήσω διατυπώνοντας “πόσο αξιοκρατικά και πόσο αποτελεσματικά” είναι τα Γαλλικά Πανεπιστήμια , ούτε ότι η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη για τους κατόχους πτυχίων εξωτερικού. Αυτό το βρίσκετε και με ένα απλό googlάρισμα. Εγώ θα σας πω μια προσωπική ιστορία που μου άλλαξε τη ζωή, τόσο επαγγελατικά όσο και προσωπικά.

Όταν τελείωσα το σχολείο και άρχισα να ψάχνω τη νέα ακαδημαϊκή μου στέγη, ήξερα πως θέλω να ασχοληθώ με τα ξενοδοχειακά και τουριστικά επαγγελματα. Αυτό όμως από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να με κάνει να πάρω τη μεγάλη απόφαση των σπουδών στο εξωτερικό. Ήθελα μια κρυφή κινητήρια δύναμη με σκοπό να μου δώσει το μεγάλο κίνητρο να πάρω την απόφαση αυτή. Επομένως άρχισα να ψάχνω αρκετά τις ξενοδοχειακές σχολές γαλλόφωνων χωρών (όντας κάτοχος C1), με αμφότερο σκοπό να βρω κάτι που να μου κεντρήσει το ενδιαφέρον και να με κάνει να εγγραφώ σε μια από αυτές τις σχολές. Όλα όσα έψαχνα, τα βρήκα και με το παραπάνω στην σχολή της Vatel. Μια σχολή, μοναδική στο είδος της, που μου προσέδωσε πολλά περισσότερα εφόδια από όσα περίμενα σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Η Vatel θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ινστιτούτα για management ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, έχοντας σχολές σε 35 διαφορετικές πόλεις του κόσμου, απαριθμώντας πάνω από 7000 φοιτητές από 50 διαφορετικές εθνικότητες. Προσφέρει τόσο προπτυχιακές -3 χρόνια- όσο και μεταπτυχιακές σπουδές -2 χρόνια- (γενικές ή εξειδικευμένες), στα Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Αραβικά (αναλόγως με τη χώρα όπου βρίσκεται η σχολή).

Το ιδιαίτερο αυτής της σχολής είναι πως συνδιάζει τις σπουδές με την πρακτική. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους, ο μαθητής θα έχει 5 μήνες μαθημάτων και 6 μήνες πρακτικής άσκησης.

Τα μαθήματα παραδίδονται από άκρως καταρτισμένους καθηγητές με τρομερά βιογραφικά, οι οποίοι λειτουργούνε και συμβουλευτικά σε πολλές περιπτώσεις. Η πολυπολιτισμικότητα της Vatel, μου έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα να γνωρίσω άτομα από όλο τον πλανήτη, κάτι που δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να το πετύχω μόνος μου.

Η πρακτική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα και σε διαφορετικά πόστα με σκοπό να διευρύνει ο μαθητής τους επαγγελματικούς και προσωπικούς του ορίζοντες.

Αυτό σημαίνει πως ένας απόφοιτος της Vatel έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό δίπλωμα όπως επίσης κι ένα τρομερό βιογραφικό με το οποίο μπορεί να ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία από πάρα πολύ υψηλές θέσεις.

Η σχολή της Βατέλ μου έδωσε πολλά περισσότερα εφόδια απ’όσα περίμενα και θα τη συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον-α σκέπτεται να ακολουθήσει τον ξενοδοχειακό/τουριστικό κλάδο.