Μήνυμα του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Ambassade de France en Grèce
Ambassade

Καλώς ήρθατε στην ηλεκτρονική σελίδα της Campus France στην Ελλάδα!

Σε αυτό το χώρο θα βρείτε, στη γλώσσα σας, όλες τις χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τις σπουδές στη Γαλλία. Θα διαβάσετε τις ιστορίες των συνομήλικών σας Ελλήνων φοιτητών που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τις σπουδές τους στη Γαλλία και μοιράζονται την εμπειρία τους μαζί σας.

Δεν θα μπορούσα να μην σας παροτρύνω να ενημερωθείτε και να πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε και να ακολουθήσετε ανώτερες σπουδές στη Γαλλία.

Οι σπουδές στη Γαλλία είναι κάτι παραπάνω από την απόκτηση ενός διπλώματος! Είναι η απόκτηση μίας τόσο πνευματικής, όσο και συναισθηματικής εμπειρίας.

Οι σπουδές στη Γαλλία συνεπάγονται ένα εκπαιδευτικό σύστημα ταυτόχρονα πλούσιο, πολυμορφικό και με μεγάλες επιδόσεις, από το οποίο επωφελούνται οι φοιτητές: 73 πανεπιστήμια, πάνω από 200 σχολές μηχανικών, 150 εμπορικές σχολές και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, 120 δημόσιες ανώτατες σχολές τέχνης, 20 σχολές αρχιτεκτονικής, και άλλα 3.000 εξειδικευμένα ανώτατα ιδρύματα, σχολές και ινστιτούτα. Είναι αδιαμφησβήτητο ότι θα βρείτε το πρόγραμμα σπουδών και το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αντιστοιχεί σε αυτό που αναζητείτε.

Ακόμα και αν δεν έχετε μάθει μέχρι αυτή τη στιγμή τη γαλλική γλώσσα, μπορείτε να συνεχίσετε να σχεδιάζετε τις σπουδές σας στη Γαλλία. Ο κατάλογος με τα προσφερόμενα αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών εμπλουτίζεται και διευρύνεται: πάνω από 1000 προγράμματα σπουδών διδάσκονται στα αγγλικά σε όλους τους τομείς. Αυτό το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της εδαφικής επικράτειας της Γαλλίας, ένα από τα πλεονεκτήματα της ανώτατης γαλλικής εκπαίδευσης, η προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης με παρουσία σε όλες τις περιφέρειες. Βεβαίως, θα μάθετε τη γαλλική γλώσσα μόλις βρεθείτε στη Γαλλία και θα έχετε, έτσι, την ευκαιρία να επωφεληθείτε πλήρως από τον γαλλικό πολιτισμό και να αναπτύξετε στενούς δεσμούς με τους Γάλλους.

Οι σπουδές στη Γαλλία συνεπάγονται, επίσης, την άφιξη σε μία χώρα που ασχολείται με τη νεολαία και που επενδύει σημαντικά στην ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία. Το γαλλικό κράτος αναλαμβάνει απευθείας ένα σημαντικό μέρος του πραγματικού κόστους των σπουδών του κάθε φοιτητή (πάνω από 11000 ευρώ κάθε χρόνο και ανά φοιτητή). Αυτός ο εθνικός μηχανισμός επιτρέπει τη διατήρηση του κόστους εγγραφής σε ένα από τα κατώτερα επίπεδα σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα της γαλλική ανώτατης εκπαίδευσης δικαιολογούν τη 3η θέση της Γαλλίας ανάμεσα στις χώρες υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών σε παγκόσμιο επίπεδο και την 1η θέση ανάμεσα στις μη αγγλόφωνες χώρες υποδοχής.

Θα γίνετε μέλος, επίσης, της μεγάλης κοινότητας ξένων φοιτητών που πραγματοποίησαν τις σπουδές τους στη Γαλλία! Έχετε από τώρα τη δυνατότητα να εγγραφείτε στο δίκτυο Grèce France Alumni, το κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων της γαλλικής ανώτατης εκπαίδευσης. Οι Έλληνες Alumni σας περιμένουν να σας καλωσορίσουν και να σας δώσουν συμβουλές!

Σας εύχομαι να πραγματοποιήσετε τις σπουδές που σχεδιάζετε στη Γαλλία και περιμένω να σας δω στις μελλοντικές συναντήσεις των Alumni που θα διεξαχθούν στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Οι σπουδές και η φοιτητική ζωή σας στη Γαλλία θα σας δώσουν όλες τις ευκαιρίες για να επιτύχετε στην επαγγελματική σας ζωή. Θα τύχετε θερμής υποδοχής, διότι οι δύο χώρες μας συνδέονται με μία δυνατή φιλία που κρατάει πολλά χρόνια.

Christophe Chantepy

Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα