Πριν ξεκινήσετε...

Το Campus France βρίσκεται δίπλα σας και σας παρέχει συμβουλές και βοήθεια σε κάθε βήμα σχετικό με τις σπουδές και την παραμονή σας στη Γαλλία.

Συμβουλευθείτε το Campus France

Συμβουλευθείτε το Campus France με την ευκαιρία πολλών διεθνών εκδηλώσεων  ανά τον κόσμο ή στα γραφεία Espaces Campus France, που βρίσκονται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο και τα γραφεία Campus France της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν κάθε χρόνο το Φεβρουάριο μια Έκθεση με τα γαλλικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να γνωρίσει τη γαλλική Ανώτατη Εκπαίδευση.

http://www.ifa.gr/el/

 

Το γαλλικό σύστημα Ανώτατης Εκπαίδευσης περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα της εκπαίδευσης αποτελεί αντικείμενο αυστηρών ελέγχων από πλευράς του Κράτους.

Το Campus France συγκεντρώνει αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίνονται για την άριστη ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν. Είναι οι «Πρέσβεις» της γαλλικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές που έχουν ήδη ξεκινήσει Ανώτατες σπουδές στη χώρα τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συμπληρωματική ειδίκευση στη Γαλλία. 

Το Campus France έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να εμπλουτίζει έναν πολύ μακρύ κατάλογο που συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο των πεδίων κατάρτισης που παρέχει η γαλλική Ανώτατη Εκπαίδευση.

Γνωρίστε τα γενικά χαρακτηριστικά της γαλλικής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το σύστημα είναι ευέλικτο: δίνει τη δυνατότητα μεταπήδησης από ένα γνωστικό αντικείμενο σε ένα άλλο, ανάμεσα στους διάφορους τύπους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.