Προσεχής εκδήλωση

Οι προπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

  • Ελλάδα
Le
30
Ιανουάριος
2019

Inscriptions terminées

Το πρώτο Rendez-vous Campus France  του 2019 θα έχει ως θέμα τις προπτυχιακές σπουδές και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 17:00 στο auditorium Theo Angelopoulos

Η Γαλλία, τέταρτος παγκόσμιος προορισμός για διεθνείς φοιτητές, είδε τον αριθμό αλλοδαπών φοιτητών να αυξάνεται κατά 4,6% το έτος 2016-2017.

Οι αλλοδαποί φοιτητές στη Γαλλία δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι. Οι Έλληνες φοιτητές επίσης επιλέγουν τη Γαλλία για τις σπουδές τους. Επιθυμούν να επωφεληθούν από το  υψηλό επίπεδο της ανώτατης γαλλικής εκπαίδευσης, από τον διεθνή της προσανατολισμό και κυρίως από την εναρμόνισή της με τις νέες απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας.

 

Τα βασικά σημεία αυτής της διάλεξης θα είναι: Η συνολική παρουσίαση της ανώτατης γαλλικής  εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες εισαγωγής στον πρώτο κύκλο σπουδών (Licence) , η φοιτητική ζωή στη Γαλλία .

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη Γαλλία η περίοδος των αιτήσεων εισαγωγής στο πρώτο έτος σπουδών (Licence 1) ξεκινά στις 22 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 13 Μαρτίου, η διάλεξη θα περιλαμβάνει μία παρουσίαση της  αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Parcoursup .


Στο τέλος της διάλεξης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων εισαγωγής ή  με οποιοδήποτε θέμα αφορά τις σπουδές στη Γαλλία.

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε με το γραφείο Campus France: athenes@campusfrance.org

 

Où se passe l'événement ?

Contacts