Η βοήθεια από Γάλλους φοιτητές

Πως θα βρείτε συμπαράσταση και βοήθεια από Γάλλους φοιτητές ;

Ένας ανάδοχος φοιτητής στην Γαλλία μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμος αφού είναι σε θέση να διευκολύνει την εγκατάστασή σας κατά την άφιξή σας στη χώρα ή ακόμη και να σας βοηθήσει κατά την αναχώρησή σας από αυτήν. Είναι ακόμη ένα εξαιρετικό μέσο γνωριμίας με άλλους φοιτητές.

 

Τι είναι όμως ένας ανάδοχος;

 

Ανάδοχος είναι ένας φοιτητής που βοηθάει εθελοντικά έναν αλλοδαπό φοιτητή κατά την άφιξή του στην Γαλλία. Κυρίως μπορεί να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τις πρώτες διοικητικές σας υποχρεώσεις. Επίσης, θα μπορούσατε μαζί του να γνωριστείτε γρήγορα με άλλους φοιτητές, είτε Γάλλους είτε αλλοδαπούς, και να εξοικειωθείτε με τον γαλλικό πολιτισμό.

 

Πώς βρίσκετε έναν ανάδοχο;

 

Το δίκτυο φοιτητικών συλλόγων ESN, το οποίο δραστηριοποιείται σε 34 γαλλικές πόλεις (ή το δίκτυο Erasmus Student Network), μπορεί να σας φέρει σε επαφή με έναν ανάδοχο για να διευκολύνει την εγκατάστασή σας μέσω της πλατφόρμας Buddy System.

http://buddysystem.eu/choose

 

Σε ορισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας, η υπηρεσία διεθνών σχέσεων προτείνει επίσης αναδοχές σε αλλοδαπούς φοιτητές, συχνά μέσω φοιτητικών συλλόγων. Μην διστάσετε λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί τους πριν την άφιξή σας στην Γαλλία.

 

Υπάρχουν πολλά δίκτυα αναδοχής, σίγουρα θα βρείτε ένα ανά πόλη ή πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα, το δίκτυο « Διεθνής Αναδοχή» (« Parrainage International »), το οποίο έχει αναπτυχθεί στο Montpellier, τη Nîmes και το Perpignan, προτείνει αυτού του είδους την υπηρεσία.