Κάνω πραγματικότητα το όνειρο μου να σπουδάσω χορό στη Γαλλία

Φοιτητές
Pays concerné(s)
Ελλάδα

Βρίσκομαι ενάμιση μήνα στο Παρίσι και κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο μου, να σπουδάσω χορό στη Γαλλία (Arts du Spectacle, Parcours Danse)

Σίγουρα, οι πρώτες μου εντυπώσεις επιβεβαιώνουν την επιλογή μου να συνεχίσω τις σπουδές μου εδώ. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο στην Ελλάδα (δεν υπάρχει μία τελική εξέταση αλλά ένα συνεχές σύστημα αξιολόγησης, ο φοιτητής χρειάζεται να κάνει μόνος του έρευνα και κριτική σε αυτά που διδάσκονται..). Αυτό που μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση είναι το πόσο προσιτοί είναι οι καθηγητές και δίπλα στο φοιτητή, πρόθυμοι να λύσουν κάθε του απορία και ανησυχία.

Στο Πανεπιστήμιο που σπουδάζω (Université Paris 8) υπάρχουν πολλοί ξένοι φοιτητές και οι καθηγητές δείχνουν κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη γλώσσα. Για την πιο γρήγορη ενσωμάτωση των ξενόγλωσσων φοιτητών το πανεπιστήμιο παρέχει μαθήματα γαλλικών σε όποιον το χρειάζεται. Παρά τη βοήθεια των καθηγητών η γαλλική γλώσσα ως ξένη γλώσσα για εμάς, παραμένει ως δυσκολία και στη σχολή και στην καθημερινότητα. Για αυτό το λόγο συμβουλεύω όσους πρόκειται να έρθουν, να προετοιμαστούν βλέποντας γαλλική τηλεόραση και διαβάζοντας βιβλία του αντικειμένου τους για να είναι εξοικειωμένοι με το λεξιλόγιο που θα αντιμετωπίσουν.  

Όσον αφορά την εύρεση σπιτιού, μην επαναπαύεστε! Ειδικά αν πρόκειται να έρθετε στο Παρίσι, ξεκινήστε να ψάχνετε όσο το δυνατόν νωρίτερα!!Η εύρεση κατοικίας είναι αρκετά δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. 

Πάντως, αν έχετε βρει ένα πρόγραμμα σπουδών που σας ενδιαφέρει μην διστάσετε να το προσπαθήσετε. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, είναι ένας διαφορετικός λαός με άλλη νοοτροπία αλλά μετά από λίγο καιρό και αφού περάσουν οι πρώτες μέρες θα προσαρμοστείτε χωρίς κανένα πρόβλημα στην ζωή εδώ και σίγουρα δεν θα μετανιώσετε για αυτή σας την επιλογή! 

 

Γεωργία